Inga stora grejer bara roliga grejer

båttjej

Kategori: Amanda

klicka på bilderna för att komma till original sidan 
 
Så har nu packat upp min vackra båt, ska om några dagar börja putsa på henne så hon blir fin innan vi lägger i henne. Vilket förhoppningsvis ska bli innan midsommar.
 
En grej jag tänkt på eller snarare mamma poängterade, var att vi sällan ser kvinnor fixa med båtarna utan brukar vara ensamma män som fixar men ibland ser en kvinna komma och kolla på båten, kanske kollar presenningen men sällan kliver upp på henne eller putsar/fixar/målar osv. 
Brukar oftast vara jag och mamma som står där, för pappa brukar arbeta, det går ganska snabbt för oss för vi brukar arbeta tillsammans på båten så vi vet hur hon fungerar och nästan alltid vilket som är det bästa sättet att sköta henne på :)
Förra året när vi för första gången tog ner seglen själva (vi har rullsegel, dvs man tar inte ner dem när man slutar segla utan rullar in storseglet i masten och focken runt sig själv typ, svårt att förklara med focken utan bild) och vi höll på ett bra tag och funderade i hur vi skulle bära oss åt, då kom det en äldre man förbi på bryggan och sa just det att man sällan såg kvinnor fixa med båten, han var väldigt trevligt och hjälpte oss på vägen med vilka tampar vi skulle dra i för att få ner focken. Storseglet hade jag fixat förut, för det hade av någon anledning släppt en blåsig dag utanför sandhamn, så det var inga problem.
 
Har fixat i lillhuset också, behövde rensas men hann inte bli klar för ska ha extra lärare! Min räddare i nöden! Underbara människor som utsätter sig för ungdomar med dålig attityd mot skolarbete. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: